Grydebrød – Verdens bedste brød

Bemærk: Dette brød bages i ovnen i en gryde med låg på. For at bage det skal man være i besiddelse af en passende gryde, hvor gryde, låg, håndtag osv. kan tåle temperaturer på 250°C. Vi bruger en Le Creuset Oval gryde 27cm hvor knoppen i låget er af metal.

Ingredienser

  • 500-550g hvedemel
  • 300-350g grahamsmel
  • kerner: f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, valnøddekerner
  • 1 tsk tørgær (eller “en ært” alm gær)
  • 1-2 spsk salt
  • 9dl vand
  • Evt. sesamfrø, birkes eller lign.


Grydebrød

Dej til grydebrød

Mel, kerner (efter behov), salt og tørgær røres sammen og vandet tilsættes. Bruges alm. gær røres dette ud i vandet først. Det hele røres grundigt sammen. Blandingen skal være meget lind, nærmest flydende.

Dejen dækkes til og hæver natten over (10-12 timer).

Sæt gryden på en rist i ovnen og tænd på 250°C.
Når ovn og gryde er varm, drysses mel i bunden af gryden, så brødet lettere slipper. Hæld dejen direkte fra dejfadet og ned i den varme gryde. Drys evt. sesamfrø, birkes eller lign. ud over.
Bag brødet i ovnen i 30 minutter med låg på, derefter fjernes låget og brødet bager videre i 15 minutter uden låg.
Gryden tages ud af ovnen og brødet “hældes” ud. Det skal helst afkøle mindst 15 minutter før der skæres første lækre stykke.

Brød i støbejernsgryde

Brød i støbejernsgryde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.