Kylling i rodfrugter

Bemærk: Denne ret bages i ovnen i en gryde med låg på. Man skal være i besiddelse af en passende gryde eller stegeso, hvor gryde, låg, håndtag osv. kan tåle temperaturer på 200°C. Vi bruger en Le Creuset Oval gryde 27cm hvor knoppen i låget er af metal.

Jeg er faktisk ikke vild med kylling… Men denne opskrift, inspireret af “Kylling i Stegeso” og brug af gode økologiske kvalitetsråvarer, giver en fantastisk og lidt anderledes kyllingeoplevelse!

Kylling og rodfrugter

Kylling og rodfrugter

Ingredienser:

  • en hel kylling (helst stor >2kg)
  • 4-6 kartofler
  • 3-4 gulerødder
  • 2-3 løg
  • 1 kvart knoldselleri
  • frisk fennikel
  • evt. jordskokker
  • evt. pastinak el. persillerod
  • 6-8 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin
  • frisk timian
  • smør
  • hvidvin
  • olivenolie
  • friskkværnet peber
  • salt


Rens kyllingen, skær overflødigt skind og fedt fra, og drys indersiden med salt og peber. Pres friskpresset hvidløg og smør ind under skindet.

Skær alle grøntsagerne ud i store “grove” stykker på 2-3cm.

Kylling og rodfrugter

Kylling og rodfrugter i støbejernsgryde

I bunden af gryden fordeles gavmildt store klumper smør. Kyllingen lægges i gryden og stænkes med olivenolie. Grøntsagerne hældes over og fordeles jævnt omkring dyret. Det hele drysses med hakket rosmarin, timian, salt, peber, presset hvidløg og en god portion hvidvin.

Låget lægges på gryden og den placeres midt i en forvarmet ovn (200°C).
Efter 1½ time tages gryden ud af ovnen. Grøntsagerne tages fra og holdes varme. Suppen hældes i en gryde og kræet sættes tilbage i ovnen, uden låg på. Der tændes evt. for grillen så kyllingen brunes mens der laves en sovs.

Sovsen

Der laves en god sovs af suppen fra stegen: Der hældes en god sjat hvidvin og friskkværnet peber i. Sovsen koger lidt ind før den smages til med salt og eventuelt lidt engelsk sovs, hvorefter den jævnes til en passende konsistens.

Kyllingen serveres sammen med grøntsagerne i et ildfast fad (opvarmet i restvarmen fra ovnen). Der serveres en god salat eller godt brød til – velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.