Spaghetti med kødsovs

Vi spiser spaghetti med kødsovs stort set hver søndag… Vi laver altid kød og sovs hver for sig; nogen gange blander vi det sammen og serverer som kødsovs, andre gange som millonbøf og tomatsovs.

Tomatsovs

Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs

Ingredienser:

  • 1-2 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • karry
  • friskkværnet peber
  • 2 dåser flåede tomater el. 1 glas (720ml) tomatpure
  • oregano
  • salt
  • evt. chili el. chilipulver
  • evt. rød peberfrugt (variant)
  • evt. fløde


Løg hakkes og hvidløg knuses. Rigeligt olivenolie varmes i en gryde tilsat en smule karry og peber. Når olien er varm tilsættes løg, som svitses.

Når løgene har fået farve skrues ned og tomat, chili og oregano (en god håndfuld) tilsættes. Det røres godt sammen. Smag gerne til med salt og peber. Sovsen skal nu småsimre til pastaen er sat over. Tilsæt gerne vand hvis sovsen er for tyk.

Millionbøf

Ingredienser:

  • 1-2 løg
  • 8-10 fed hvidløg
  • olivenolie
  • smør
  • karry
  • friskkværnet peber
  • 500g hakket oksekød
  • salt
  • evt. engelsk sovs
  • evt. chilipulver

Løgene hakkes, gerne lidt groft. Hvidløgene pilles så de er klar til hvidløgspressen.

Olien og en god klat smør varmes på en pande, tilsat en smule karry og peber. Når smørret er bruset af, tilsættes løgene, som svitses til de er svagt gyldne.

Nu tilsættes kødet og hvidløg presses ud over. Der krydres med rigelige mængder peber. Hvidløg, peber og kød svitses sammen. Når kødet har fået lidt farve tilsættes salt og der steges videre til kødet er lidt tørt. Der må godt smages til med salt, peber og evt. engelsk sovs og chili.
Er kødet meget magert kan det give mening at tilsætte ekstra smør, så det ikke bliver for tørt.

Pasta

Ingredienser:

  • 500g pasta (100g pr næse)
  • rigeligt vand
  • salt
  • en dråbe olie
  • smør

Rigeligt vand tilsat en dråbe olie bringes i kog i en stor gryde. Når vandet koger tilsættes salt (en lille håndfuld) og pasta.

Pastaen koges normalt i 8-10 minutter.

Sovsen færdiggøres

Tomatsovs

Tomatsovs til spaghetti

Mens pastaen koger gøres sovsen færdig.

Ønskes kødsovs blandes millionbøffen med tomatsovsen.

Ønskes en cremet sovs tilsættes rigeligt piskefløde.

Ønskes en frisk tomatsovs (uden kød), kan man blende en rød peberfrugt, som røres i sovsen umiddelbart før servering.

Eventuelt presses et eller 2 fed hvidløg i den færdige sovs lige inden den serveres.

Pastaen serveres med frisk parmesan ost – velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.