En lækker og luftig tunmousse som smager fantastisk. Let at lave. Den skal hvile i mindst 6 timer, så lav den eventuelt aftenen før…
6 – 8 pax 🙂
Ingredienser
- 2 dåser tun i vand
- saft fra en halv citron
- 1 dl creme fraiche 18%
- ½ tsk mild paprika
- friskkværnet peber
- 1 knivspids cayennepeber
- ¼ l piskefløde (2½ dl)
- 3 blade gelatine (husblas)
- ½ tsk tørret basilikum eller tilsvarende frisk
- ½ tsk karry
- salt
- evt. dild, rejer og stenbiderrogn til pynt
- godt brød
Tunen afvandes og røres med creme fraiche, citronsaft, paprika, friskkværnet peber og lidt cayennepeber. Det er vigtigt at tunen røres godt ud (brug en gaffel) så der ikke er store stykker tun i blandingen.
Piskefløden piskes til flødeskum og stilles køligt.
Gelatinen lægges i blød i rigeligt vand; vandet skal dække bladene. Efter 5-10 minutter tages de op og vrides.
Gelatinen smeltes i et vandbad. Når gelatinen er smeltet røres den i tunblandingen. Start med at røre den ud i en mindre portion tunblanding, mens gelatinen er varm. Herefter røres det hele grundigt sammen.
Der tilsættes basilikum. Smages til med salt og lidt karry – begge er smagsforstærkere; det må ikke smage af karry… Det må godt være lidt salt da retten fortyndes.
Flødeskummet røres i og tunmoussen lægges i en form der stilles på køl i mindst 6 timer.
Serveres med frisk citron, dild og eventuelt stenbiderrogn og/eller rejer og godt flûtes.
Perfekt på godt brød sammen med dressing fra rejecocktail 🙂
Velbekomme og Godt Nytår
Pingback: Jyttes rejecocktail | Jesper Udbys madskriverier