Hjemmelavet pickles er bare helt fantastisk. Bruges direkte på f.eks. en god pølsemad eller rørt op i en god mayonnaise som tilbehør til panerede fisk eller andet hvor man bruger remoulade.
Genialt som vært-/inde-gave
Læs opskriften igennem. Regn med at skulle bruge 3 kalenderdage før pickles er klar til brug, herunder cirka 3 timer fordelt på 2 dage med 2 dages mellemrum (f.eks. start mandag, fortsæt onsdag og klar til brug torsdag).
Alle ingredienser:
- 1l vand
- 5½dl æblecidereddike (1 + 3 + 1½)
- 80g salt
- 100g gulerod
- 1 rød chili
- 200g blomkål
- 200g broccoli
- 200g bladselleri
- 200g agurk
- 100g løg
- 250g sukker
- 35g majsstivelse/majsmel
- 15g sennepspulver
- 2½tsk karry (middelstærk)
- 2½tsk paprika
- 1tsk gurkemeje
- ½tsk chiliflager
Dag 1 (ca. 1½ time)
1l vand, 1dl æblecidereddike og 80g salt koges op til en saltlage til saltet er helt opløst. Saltlagen køles af.
Grøntsagerne skylles og renses grundigt og eventuelt knap så spændende ting (top, bund, brune pletter osv.) skæres fra, løget pilles.
Gulerod skæres i små tern. Den røde chili flækkes og renses for kerner og lameller og snittes fint. De øvrige grøntsager skæres i grove tern ca. 7-10mm og det hele hældes op i en stor skål.
Den afkølede saltlage hældes over grøntsagerne som sættes under pres for eksempel under en tallerken med “noget tungt” ovenpå. Grøntsagerne under pres stilles koldt i 48 timer.
Dag 3 (ca. 2 timer)
Grøntsagerne drænes for lagen og overhældes med kogende vand så det lige dækker. De trækker i ca 1½ time.
Cirka en halv time før grøntsagerne er klar gøres pickleslagen klar:
3dl æblecidereddike og 250g sukker opkoges i en gryde til sukkeret er opløst.
Mens eddiken og sukkeret varmes laves en grød af: 35g majsstivelse (jeg plejer at bruge 50/50 majsstivelse og majsmel), 15g sennepspulver, 2½tsk karry, 2½tsk paprika, 1tsk gurkemeje, ½tsk chiliflager og 1½dl æblecidereddike. Grøden røres godt igennem så der ikke er klumper.
Vandet fra grøntsagerne hældes fra og grøntsagerne kommes op i den lune eddike/sukker-lage. Det røres godt sammen.
Krydderigrøden røres i til den er jævnt fordelt og der varmes op. Det hele koges under grundig omrøring i et par minutter.
Den næsten færdige pickels hældes på skoldede glas og stilles køligt.
Den er bedst dagen efter og bliver kun bedre med tiden (til den pludselig ikke duer mere ).
Mangler du en god remoulade, så tag et par spiseskefulde pickles, hak det lidt finere med en god kniv og rør en tilsvarende mængde god mayonnaise i og tilsæt eventuelt en smule gurkemeje for at give en god gul smag.
Pingback: Remoulade (glutenfri) | Jesper Udbys madskriverier