
Opskrift på meget velsmagende groft toastbrød. Brødet egner sig både til parisertoast, traditionelle toasts eller til morgenbordet med ost, nøddecreme eller syltetøj.
Opskriften passer til toastbrød form på 3l (10cm x 10cm x 30cm).

Ingredienser:
- 50g smør
- 4dl mælk
- 100g purpurhvede eller grahamsmel
- 400g ølandshvede eller andet groft mel (f.eks. durummel)
- 100-200g hvedemel
- 25g gær / ½ pakke tørgær
- 1spsk sukker
- 2tsk salt
- evt 1dl(60g) solsikkekerner
- evt ¼tsk st. kardemomme
Smørret smeltes, mælken hældes i og det varmes til det er fingervarmt (30-32°C).
Alle øvrige ingredienser (100g purpur-, 400g ølands- og 100g hvede) blandes grundigt sammen. Det varme mælk/smør hældes i og det hele æltes grundigt sammen. Der tilsættes eventuelt mere mel til dejen er sammenhængende og ikke for klistret/slipper skålen.
Ælt dejen grundigt til den er glat og elastisk. Bruger du æltemaskine så lad den ælte 15-30 min – jo længere jo bedre.
Lad dejen hæve 20 minutter et lunt sted tildækket.
Nu æltes alt luften ud og der formes en pølse som lægges i en smurt toastbrød form (husk også at smøre låget 😀 ).

Dejen hæver i formen til den når kanten. Når den næsten er klar tændes ovnen på 200°C varmluft.
Låget på formen skubbes på plads og sættes i ovnen. Bager 30 minutter med låg på og 10 minutter uden i eftervarmen.
Velbekomme 🙂


