Toastbrød

Toastbrød

Opskrift på meget velsmagende groft toastbrød. Brødet egner sig både til parisertoast, traditionelle toasts eller til morgenbordet med ost, nøddecreme eller syltetøj.
Opskriften passer til toastbrød form på 3l (10cm x 10cm x 30cm).

Form til toastbrød

Ingredienser:

  • 50g smør
  • 4dl mælk
  • 100g purpurhvede eller grahamsmel
  • 400g ølandshvede eller andet groft mel (f.eks. durummel)
  • 100-200g hvedemel
  • 25g gær / ½ pakke tørgær
  • 1spsk sukker
  • 2tsk salt
  • evt 1dl(60g) solsikkekerner
  • evt ¼tsk st. kardemomme

Smørret smeltes, mælken hældes i og det varmes til det er fingervarmt (30-32°C).

Alle øvrige ingredienser (100g purpur-, 400g ølands- og 100g hvede) blandes grundigt sammen. Det varme mælk/smør hældes i og det hele æltes grundigt sammen. Der tilsættes eventuelt mere mel til dejen er sammenhængende og ikke for klistret/slipper skålen.

Ælt dejen grundigt til den er glat og elastisk. Bruger du æltemaskine så lad den ælte 15-30 min – jo længere jo bedre.

Lad dejen hæve 20 minutter et lunt sted tildækket.

Nu æltes alt luften ud og der formes en pølse som lægges i en smurt toastbrød form (husk også at smøre låget 😀 ).

Dejen hæver i formen til den når kanten. Når den næsten er klar tændes ovnen på 200°C varmluft.

Låget på formen skubbes på plads og sættes i ovnen. Bager 30 minutter med låg på og 10 minutter uden i eftervarmen.

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.