Kartoffelpizza

En superdejlig og meget velsmagende pizza med kartoffel og skinke. Meget populær i familien, mætter godt, mager og fiberrig.

Pizzadej

  • 6 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • ½ pk gær
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • vand

Æltes grundigt til dejen slipper og er smidig. Hæver et par timer.

Topping

  • 250 g revet cheddarost
  • 200-250 g røget tørret skinke, f.eks Schwarzwald- eller parma-skinke
  • 5-6 store kartofler i tynde skiver, 2-3mm
  • 1 chili hakket fint
  • olivenolie
  • frisk rosmarin, let hakket
  • tørret rosmarin
  • røget paprika
  • evt cayennepeber

Tænd ovnen på 200 °C.

Dejen rulles ud og lægges på en plade med bagepapir, pensles med olivenolie og drysses med tørret rosmarin og røget paprika.
Pizzabunden sættes i ovnen i ca 5 minutter.

Skrub kartoflerne med en grydesvamp og skær dem i tynde skiver på 2-3 mm tykkelse.

Den let bagte pizzabund pensles igen med olivenolie.

På pizzabunden lægges først skinke som drysses med halvdelen af osten, hakket chili og frisk rosmarin.

Pizzabund med skinke, ost og krydderier
Pizzabund med skinke, ost og krydderier (c) 2020 Jesper Udby

Herpå fordeles kartoffelskiverne så de dækker.

Der hældes lidt olivenolie ud over kartoflerne.
Derpå fordeles resten af osten, mere frisk rosmarin og eventuelt cayennepeber og røget paprika.

Pizzaen før den kommer i ovnen
Kartoffelpizza inden den kommer i ovnen (c) 2020 Jesper Udby

Pizzaen bages nu i ovnen i ca 20 minutter. Pizzaen sættes højt og flyttes eventuelt længere ned hvis den får for megen farve.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.