En superdejlig og meget velsmagende pizza med kartoffel og skinke. Meget populær i familien, mætter godt, mager og fiberrig.
Pizzadej
- 6 dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- ½ pk gær
- 1 spsk olivenolie
- salt
- vand
Æltes grundigt til dejen slipper og er smidig. Hæver et par timer.
Topping
- 250 g revet cheddarost
- 200-250 g røget tørret skinke, f.eks Schwarzwald- eller parma-skinke
- 5-6 store kartofler i tynde skiver, 2-3mm
- 1 chili hakket fint
- olivenolie
- frisk rosmarin, let hakket
- tørret rosmarin
- røget paprika
- evt cayennepeber
Tænd ovnen på 200 °C.
Dejen rulles ud og lægges på en plade med bagepapir, pensles med olivenolie og drysses med tørret rosmarin og røget paprika.
Pizzabunden sættes i ovnen i ca 5 minutter.
Skrub kartoflerne med en grydesvamp og skær dem i tynde skiver på 2-3 mm tykkelse.
Den let bagte pizzabund pensles igen med olivenolie.
På pizzabunden lægges først skinke som drysses med halvdelen af osten, hakket chili og frisk rosmarin.
![Pizzabund med skinke, ost og krydderier](https://judby.dk/wp/wp-content/uploads/2020/01/DSC_0170-1024x678.jpg)
Herpå fordeles kartoffelskiverne så de dækker.
Der hældes lidt olivenolie ud over kartoflerne.
Derpå fordeles resten af osten, mere frisk rosmarin og eventuelt cayennepeber og røget paprika.
![Pizzaen før den kommer i ovnen](https://judby.dk/wp/wp-content/uploads/2020/01/DSC_0171-1024x678.jpg)
Pizzaen bages nu i ovnen i ca 20 minutter. Pizzaen sættes højt og flyttes eventuelt længere ned hvis den får for megen farve.
Velbekomme!