Laks i fad

Denne ret er Mettes – (c) 2019 Mette Udby. Fantastisk lækker laks i ovn med båndpasta. Og nem at lave. Versionen herunder er den lange; har man ikke tid kan man korte ned ved at skrue op for ovnen til f.eks 200°C 🙂

Ingredienser

  • 400-450 g laks (fersk eller frossen)
  • 150-200 g rejer (frosne, kan udelades)
  • saft fra en halv citron
  • 2-3 økologiske gulerødder
  • 1-2 bundter forårsløg
  • 1 rød chili (kan udelades)
  • karry
  • friskkværnet peber
  • flagesalt
  • paprika
  • timian
  • ¼ l piskefløde (2½ dl)
  • 500 g frisk fettucine

Laksen (frisk eller frossen) placeres med skindsiden nedad i et ovnfast fad. Der drysses med timian, karry og peber. Laksen marineres med frisk citronsaft.

De frosne rejer (kan udelades) drysses rundt i og omkring laksestykkerne.

Gulerødderne snittes i tynde skiver og lægges over fisken. Der drysses med timian, karry, lidt salt og peber.

En chilipeber (rød er flottest, den skal helst ikke være for stærk 🙂 ) skæres i tynde skiver og fordeles over retten (kan udelades).

Forårsløgene snittes groft og drysses over. Igen krydres yderligere med salt og karry.

Til sidst hældes fløden over, drys igen med salt, peber og karry. Fadet stilles koldt.

Tilberedes ca. 1 time i ovn ved 100°C (kernetemperatur på fisken minumum 50°C). Hviler 5 minutter mens båndpastaen (fettucinien) koges.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.