Nedenstående opskrift giver 3 stk (4,5 dl) lækre leverpostej, hjemmelavet som Farmor laver den!
Ingredienser
- 20 g smør
- 1 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 500 g hakket lever/flæsk (30-40% flæsk/60-70% lever)
- 1 stort revet løg
- 1 spsk salt
- friskkværnet peber
- 2 spsk merian
- ½ tsk timian
- ½ tsk rosmarin
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 æg
Lav en opbagning af smør, mel og mælk og lade den koge igennem. Rør hakket lever og flæsk, revet løg og krydderier i og varm det igennem. Rør til sidst ægget i og hæld postejen i forme.
Bag leverpostejen i vandbad i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time.
Velbekomme!
Pingback: Farmors leverpostej – stor portion, fra bunden | Jesper Udbys madskriverier
Pingback: Glutenfri leverpostej | Jesper Udbys madskriverier