Kylling i karry (Rijstaffel)

Nedenstående giver 7 til 9 portioner. En rigtig børnevenlig ret!

Ingredienser:

  • 25g smør
  • 500g kylling i tern (f.eks. bryst eller filet)
  • 1 æble i små tern
  • 1-2 løg, hakket
  • 2-3 gulerødder i tynde strimler/stave
  • 1 porre
  • 1 chili
  • 2-3spsk karry, mild
  • 2 laurbærblade
  • friskkværnet peber
  • 1spsk salt
  • 2dl græsk yoghurt 10% eller creme fraiche
  • 2ds kokosmælk
  • 3tsk gurkemeje
  • 100g champignon i kvarte
  • ½dl piskefløde
  • Evt. lidt olie


Smelt smørret i en gryde sammen med en spiseskefuld karry. Når det er bruset af, tilsættes løg, æble og gulerod. Den øverste trediedel af porren hakkes fint og svitses sammen med løget.

Når løgene har fået lidt farve, tilsættes kylling, chili, laurbærblade og yderligere en spiseskefuld karry. Det hele svitses under omrøring. Bliver det for tørt tilsættes lidt olie.

Når kødet har fået lidt farve, tilsættes græsk yoghurt og varmen dæmpes. Når væsken skiller, tilsættes kokosmælk, gurkemeje, salt, peber og en spiseskefuld karry. Når retten koger skrues ned så den kun simrer. Lad den simre uden låg i ca en time.

Cirka 10 minutter før servering tilsættes piskefløde, champignon og resten af porren skåret i skiver. Smages til med salt og peber. Chili og laurbærblade tages op inden retten serveres.

Serveres med ris. Laves retten som rijstaffel, kan følgende serveres som tilbehør i små skåle:

  • Rosiner
  • Kokosmel
  • Banan i tynde skiver
  • Mango chutney
  • Peanuts
  • Cashew nødder
  • Peberfrugt i tern
  • Bambusskud
  • Ananas i små tern

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.