Dette er bare en helt vildt lækker ret – hvis man er til stærk mad og karry. Den er noget fed i det, så det er ikke hverdagskost. Til 6-8 personer.
Ingredienser:
- 4 spsk olie
- 2 store løg i skiver
- 4 laurbærblade
- 2 stk hel kanel
- 16 sorte peberkorn
- 8 små og 4 store hele kardemomme
— 1 —
- 1 kg lammekød i tern
- 8-10 fed knust hvidløg
- 30 g frisk revet ingefær
- 2 chili
- 1 tsk gurkemeje
- 3 tsk stødt spidskommen
- 3 tsk stødt koriander
- salt
— 2 —
- 4 dl yoghurt naturel
- 8 dl kokosmælk
- frisk hakket koriander til pynt
Varm olien i en stor gryde, og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt alle ingredienser til lammekødet (1) og steg dem i ½ min. Tilsæt kødet og alle ingredienser til yoghurt (2). Steg det til kødet er forholdsvis tørt og olien skiller sig på overfladen.
Rør yoghurt i og rør så væden damper lidt ind.
Tilsæt kokosmælk.
Læg låg på og lad det simre 40-50 minutter til kødet er mørt.
Drys med hakket koriander.
Serveres med jasminris.