Indisk lammecurry

Dette er bare en helt vildt lækker ret – hvis man er til stærk mad og karry. Den er noget fed i det, så det er ikke hverdagskost. Til 6-8 personer.

Lammecurry

Indisk lammecurry

Ingredienser:

  • 4 spsk olie
  • 2 store løg i skiver
  • 4 laurbærblade
  • 2 stk hel kanel
  • 16 sorte peberkorn
  • 8 små og 4 store hele kardemomme

— 1 —

  • 1 kg lammekød i tern
  • 8-10 fed knust hvidløg
  • 30 g frisk revet ingefær
  • 2 chili
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 3 tsk stødt koriander
  • salt

— 2 —

  • 4 dl yoghurt naturel
  • 8 dl kokosmælk
  • frisk hakket koriander til pynt


Varm olien i en stor gryde, og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt alle ingredienser til lammekødet (1) og steg dem i ½ min. Tilsæt kødet og alle ingredienser til yoghurt (2). Steg det til kødet er forholdsvis tørt og olien skiller sig på overfladen.

Rør yoghurt i og rør så væden damper lidt ind.
Tilsæt kokosmælk.
Læg låg på og lad det simre 40-50 minutter til kødet er mørt.
Drys med hakket koriander.

Serveres med jasminris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.