Pizza

Pizza med skinke

Pizza med skinke


Pizza er nem mad. Bruger man færdig pizzadej fra supermarkedet kan man have aftensmaden klar på en halv time. Denne opskrift er nu til en anden version, hvor der bruges rug- og grahamsmel i pizzadejen. Det giver en sundere pizza der giver en god mæthedsfornemmelse. Men det tager også længere tid…

Opskriften giver 2 store pizzaer; rigeligt til 3 børn og 2 voksne – del med 2 hvis der kun skal bruges en enkelt god pizza.

Pizzadej

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • ½ spsk salt
  • ½ dl olivenolie
  • 400 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 50 g rugmel

Rør gæren ud i fingervarmt vand.
Bland alle ingredienser, hold dog ca ⅓ hvedemel tilbage. Ælt dejen grundigt, tilsæt mel af og til. Bliv ved til dejen er elastisk og slipper fingrene. Lad dejen hæve mindst 1 time tildækket ved stuetemperatur.

Mens dejen hæver tilberedes tomatsovs og pizzatopping. Næsten alt kan proppes på en pizza, også rester. Den følgende opskrift er på 2 pizzaer; én med ost og skinke og én med ost og krydret oksekød. Først kommer dog opskriften på tomatsovsen.

Tomatsovs

Ingredienser

  • 700-800 ml god tomatpure
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk tørret oregano
  • ½ spsk salt
  • friskkværnet peber
  • evt. tørret chili

Alle ingredienser røres grundigt sammen, gerne i god tid så sovsen kan nå at “samle sig”. Tomatpureen kan f.eks. laves ved at purere 2 dåser flåede tomater.

Krydret oksekød til pizzatopping

Pizza med krydret oksekød

Pizza med krydret oksekød

Ingredienser

  • 200-250 g oksetyksteg
  • 6-8 fed knust hvidløg
  • ½ dl god soya eller tamari
  • saft fra en halv citron
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 knivspids stødt kanel
  • friskkværnet peber
  • evt. tørret chili

Oksekødet skæres i tynde strimler og lægges i en lage lavet af de øvrige ingredienser. Det hele bør henstå mindst en timestid.
Dernæst brunes kødet let sammen med lagen på en pande med lidt olie. Det må helst ikke blive for stegt, da kødet steger videre på toppen af pizzaen…

Pizzatopping

  • 400 g revet ost
  • 200 g skinkestrimler
  • 2-3 tomater skåret i tynde skiver
  • 1-2 løg i tynde skiver
  • champignon i tynde skiver
  • tørret oregano og/eller basilikum

Tænd ovnen på 200 °C…
Når dejen er færdig med at hæve (eller når det passer i “programmet”), deles den i 2 lige store klumper som rulles ud i ca. 5 mm tykkelse og lægges på plader med bagepapir. Pizzabundene bager i ovnen 8-10 minutter inden de pyntes, så de lige når at danne en tynd skorpe og for at sikre at den grove pizzadej bliver bagt ordentligt igennem.

Halvdelen af tomatsovsen fordeles på hver bund. Dernæst hældes revet ost, skinkestrimler, oksekød og hvad man ellers ønsker at bruge over. Der krydres let med oregano eller basilikum og pizzaerne kommer i ovnen. De skal bage ca. 20 minutter; byt evt rundt på dem efter 10 minutter så de får nogenlunde lige meget varme.

Færdig pizza med krydret oksekød

Færdig pizza med krydret oksekød


Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.