Kylling og pasta

Denne ret er faktisk Mettes fortjeneste. Jeg tror den opstod med inspiration i en lignende opskrift fra Danske Slagterier. Jeg har taget den under kærlig behandling og bruger nok lidt større mængder krydderier end Mette. Men retten er god, og børnevenlig 🙂

Kylling og pasta

Kylling og pasta


Ingredienser:

  • 500-600 g kyllingebryst
  • 250 g champignon
  • 1 stort løg (eller 2 små)
  • 2-3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1-2 røde peberfrugter
  • 100 g salat, f.eks. rucula, mini romaine, salatmix eller lign.
  • ¼ l piskefløde
  • 400 g pasta
  • ½-1 dl soya eller tamari
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk oregano
  • friskkværnet peber
  • salt
  • saft fra en halv citron
  • evt. sesamfrø
  • evt. sambal oelek eller chuchum/chachaw

Kødet marineres

Kyllingebrysterne skæres i strimler på en 3-4 mm tykkelse. Strimlerne røres i en lage lavet af friskpresset citron, soya, spidskommen og/eller karry, friskkværnet peber og evt. sesamfrø. Tilsæt evt samlbal oelek eller chuchum hvis man kan lide det lidt stærkt. Kødet bør ligge i lagen mindst en time.

Imens kødet marineres renses svampene og de skæres i skiver. Løg hakkes fint. Hvidløg pilles og hakkes fint. Peberfrugterne renses og skæres i tern. Salaten skylles og skæres evt. i strimler.

Kylling og pasta grønsager

Kylling og pasta grønsager

Svampe og løg

Kylling og svampe

Kylling og svampe

Svits svampene i olie sammen med løg, hvidløg og oregano. Når sagerne har taget farve og svampene er godt stegte, sættes det til side.

Tænd for vand til pastaen.

Den marinerede kylling svitses i olie sammen med lagen på panden. Når kyllingen er mør og gennemstegt blandes de svitsede svampe og løg i, det hele røres godt sammen med piskefløden. Lad retten koge igennem ved svag varme.

Pasta koges og hældes over retten. Der smages til med salt og peber.

Umiddelbart inden servering røres grønsagerne i, så de stadig er sprøde og lækre.

Retten serveres med friskrevet parmesan. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.